آموزش نویسندگی وب سایت
آموزش نویسندگی
ما در هم سوالی، یک آموزش نویسندگی مخصوص نویسندگی در هم سوالی داریم اما موضوع این نوشته آموزش نویسندگی سایت بصورت عمومی و کلی است.
مطالعه ی این مقاله برای متقاضیان نویسندگی در هم سوالی اختیاری هست اما اگر واقعا به نویسندگی سایت علاقه مندید، توصیه میکنیم حتما هر دو مقاله و آموزش را مطالعه کنید.
لینک آگهی استخدام نویسنده ی سایت و آموزش نویسندگی برای نویسندگان هم سوالی، در انتهای این صفحه آمده است.
انواع محتوا
بطور کلی میشه محتواهای قرار گرفته در وب سایت ها را به دو نوع تقسیم کرد:
- ارزش کوتاه مدت
این مطالب در یک بازه زمانی کوتاه دارای ارزش و بازدید می باشند.
بعنوان مثال خبر و گزارش قهرمانی رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا در لحظه خودش بسیار ارزشمند و پر بازدید هست، یا جزئیات قرارداد نقل و انتقال یک بازیکن مشهور هم از همین نوع هست.
این نوع مطالب بعد از گذشتن چند روز، ارزش خود را از دست داده و بازدیدی هم نخواهند داشت.
- ارزش بلند مدت
مقالات و مطالبی که در طول مدت زمان زیادی با ارزش بوده و توانایی جذب کاربر دارند.
مثلا آموزش نحوه نگهداری از حیوانات خانگی، درمان های خانگی سرما خوردگی، علل ریزش مو و ... مقالاتی نیستن که محتوای اونا با گذشت زمان بی ارزش بشه بلکه فقط نیاز دارن هر چند وقت یکبار بازنگری و آپدیت بشن.
هر چند که هر دو نوع این مطالب خوب و در جای خود لازم است اما طبیعیست که مطالبی که در طول زمان بیشتری ارزشمند می مانند کاربرد بیشتری داشته و اثر گذاری بیشتری خواهند داشت.
بعنوان مثال خبر پیوستن کریستین رونالدو به منچستر یونایتد ممکن است بسیار پر بازدید باشد اما داستان زندگی این بازیکن، مطلب ارزشمند تریست.
انواع سایت های محتوا محور
- نوع اول
وب سایت هایی که تمرکز آنها بیشتر بر روی نوع اول محتوا است.
به بیان دیگر این وب سایت ها بیشتر محتوایی برای همان لحظه ایکه که کاربر به آنها مراجعه کرده آماده میکنند.
مخاطب این نوع وب سایت ها غالبا بطور مستقیم و بدون کمک موتور جستجو وارد سایت شده و غالبا اهداف یکسانی دارند.
وب سایت های خبری بهترین مثال برای این نوع از سایت ها است. مثلا بازدید کنندگان وب سایت ورزش سه اغلب بطور مستقیم و با هدف مطالعه آخرین اخباری ورزشی به سایت مراجعه میکنند و انتظار هم دارند مطالب بروز و مرتبط با لحظه مراجعه به سایت را دریافت کنند.
- نوع دوم
وب سایت هایی که تمرکزشان بر روی تولید محتوای نوع دوم است و برای مخاطبانشان محتواهایی غیر زمانمند تولید میکنند.
مخاطب این نوع وب سایت ها غالبا بطور غیر مستقیم و از راه موتور جستجو و با اهداف متفاوت وارد سایت می شوند.
این نوع وب سایت ها در صورتیکه اهل کپی کردن مطالب سایر وب سایت ها باشند ضربه خواهند خورد و رتبه مناسبی در گوگل نخواهند داشت. بهمین علت معمولا تیم تولید محتوای قوی ای دارند.
وب سایت نمناک یک مثال خوب برای چنین وب سایت هایی هست و هم سوالی نیز از همین دسته وب سایت ها خواهد بود.
مقایسه ی این دو نوع وب سایت
- وب سایت های نوع اول کار ساده تری در تولید محتوا دارند هر چند که نیاز به تعداد محتوای بیشتری داشته و می بایست در اکثر ساعات شبانه روز فعالیت داشته و محتوای جدیدی به سایت اضافه کنند.
- وب سایت های نوع دوم زحمت بیشتری برای تولید محتوا خواهند کشید اما نیاز به تولید محتوای کمتری دارند و حتی میتوانند تا چند روز هیچ محتوای جدیدی تولید نکنند و هیچ آسیبی هم از این بابت نبینند.
- وب سایت های نوع اول (به اشتباه) از طرف کاربران قابل اعتمادتر از وب سایت های نوع دوم تلقی می شوند و با سرعت بالاتری تبدیل به مرجع شده و مخاطبان وفادار به خود پیدا میکنند.
- موتورهای جستجو خصوصا گوگل، وب سایت های نوع دوم، که دارای محتوای ارزشمند تری هستند را در رده بهتری نسبت به وب سایت های نوع اول، قرار می دهند. (شما اگر عبارت "لیونل مسی" رو سرچ کنید، ترجیح میدید در نتایج جستجو، زندگینامه این بازیکن در رده بالاتری قرار بگیره یا مصاحبه وی بعد از بازی بارسلونا و خیخون؟!)
انواع کاربران وب
- جستجوگر
افرادی که با هدف یافتن یک محتوای خاص به اینترنت مراجعه میکنند.مثلا میخوان بدونن غذای مورد علاقه خرگوش های خونگی چیه یا میخوان در مورد نحوه زندگی بیل گیتس اطلاعات کسب کنند.
برای این دسته از کابران پیدا کردن اطلاعات مد نظرشون مهمه و براشون زیاد مهم نیست که این اطلاعات را از کدوم سایت دریافت میکنند. این نوع کاربرها سریعا به گوگل مراجعه و موضوع مورد نظرشون رو جستجو میکنند.
- حرفه ای
کاربرانی که به دنبال یک مطلب خاص در یک وب سایت خاص هستند.
مثلا علاقه مندند موضع وب سایت خبرگزای فارس را در زمینه مذاکرات صلح امریکا و کره شمالی بدونن.
این مدل مخاطبان که جزء مخاطبان حرفه ای تر وب و اینترنت هستند، معمولا بطور مستقیم و بدون کمک از موتورهای جستجو وارد سایت مقصد شده و بدنبال مطلب مورد نظر خود میگردند.
- وفادار
افرادیکه مخاطبان یک وب سایت خاص هستند و همیشه برای دیدن مطالب جدید آن وب سایت بطور مستقیم وارد آن می شوند.
مثلا اکثر بازدیدکنندگان وب سایت های ورزش سه یا عصر ایران از این دسته هستند.
این نوع وب سایت ها بازدیدکنندگان پر و پا قرص خود را دارند که در روز چندین مرتبه به آنها مراجعه کرده و آخرین خبرها و مطالب آنها را مطالعه میکنند.
در حقیقت برای این دسته از کاربران، هدف خواندن مطالب یک سایت خاص است و الزاما بدنبال موضوع خاصی نیستند.
کدوم نوع کاربر بهتر است؟
طبیعتا داشتن کاربران وفاداری که بطور مستقیم وارد وب سایت می شوند، بسیار مثبت و لذت بخش است.
در حقیقت این کاربران در میان ده ها یا حتی صد ها سایت مشابه شما را انتخاب کرده اند.
اما حفظ این مخاطبان، کاری سخت و نیازمند فعالیت دائمیست و یک رقیب قوی میتواند تمام مخاطبان شما را به سرعت جذب کرده و بازدید شما افت شدیدی بکند.
اما کاربرانی که بدون انتخاب و از طریق موتورهای جستجو وارد سایت می شوند، قابل ریزش نیستید و تا زمانیکه در جستجوی گوگل رتبه خوبی داشته باشند و رقیب موفق به پیشی گرفتن از آنها نشود، بازدید خود را خواهند داشت.
نتیجه گیری این تقسیم بندی ها
نتیجه ایکه از این سه تقسیم بندی میشه گرفت اینه که وب سایت های مختلف بر حسب نوع عملکرد خود و نوع مخاطبایی که میخوان جذب کنن به محتواهای متفاوتی نیاز دارند.
بهمین دلیل هم قبل از اینکه بخواهیم در مورد نحوه تولید محتوا تصمیم بگیریم می بایست مشخص کنیم که برای چه سایتی و چه مخاطبی تصمیم به تولید محتوا داریم.
وب سایت هم سوالی
سیاست های وب سایت هم سوالی در مورد تولید محتوا و جذب مخاطب به شرح زیر است:
- اکثر قریب به اتفاق محتوای تولیدی ما مطالبی با ارزش طولانی مدت خواهند بود.
- در تولید محتواهای زمانمند دقت خواهد شد که حتی از نظر آرشیوی هم اهمیت داشته باشند. مثلا خبر جشن های مردم کشورمون بعد از صعود ایران به جام جهانی 1998، هنوز هم میتونه خوندنی و جالب باشه.
- رویکرد کلی ما جذب مخاطب از طریق موتورهای جستجو است و کمتر بدنبال مخاطبانی هستیم که بطور مستقیم وارد سایت می شوند.
- برای ما رعایت ملاک های سئو خصوصا قوانین گوگل بسیار مهم است.
- هم سوالی بگونه ای عمل خواهد کرد که حتی اگر یک هفته هم هیچ محتوایی تولید نکرد، ضربه ای به جایگاهش وارد نشود.
- ما علاقه ای به کپی کردن و کپی شدن نداریم و نظارت سختی در این زمینه خواهیم داشت.
یک ) موضوع
موضوع مهمترین عنصر در یک نوشته است. شما هر قدر هم نویسنده خوبی باشید و تلاش زیادی به خرج بدهید، اگر موضوع شما موضوع جذاب و مفید و کاربر پسندی نباشد یا از نظر قانونی قابل انتشار نباشد، خروجی موفقی نخواهید داشت. پس نیاز هست که حساسیت زیادی در انتخاب موضوع به خرج بدید.
توصیه ما اینه که در انتخاب موضوع نوشته خود به مسائل زیر توجه کنید:
- علاقه
حتما موضوعی انتخاب کنید که بهش علاقه دارید.
شما قراره در مورد اون موضوع صفحات زیادی رو بخونید. بعد هم اون مطالب رو دسته بندی کنید و شروع به نوشتن کنید.
طبیعتا اگر به موضوعی علاقه نداشته باشید نمیتونید این مراحل رو به خوبی انجام بدید و نهایتا مجبور میشید در حد رفع تکلیف کار کنید که طبیعتا خروجی خوبی نخواهد داشت و نه شما به هدفتون میرسید و نه وب سایت، و نهایتا هم دو طرف از همکاری راضی نخواهند بود.
پس حتما و حتما و حتما موضوعی رو انتخاب کنید که دوسش دارید.
- علاقه مخاطب
از بین موضوعاتی که دوست دارید، دنبال موضوعاتی بگردید که بقیه هم دوستشون دارن.
ممکنه شما دوست داشته باشید به سیب نمک بزنید و بخورید، اما اکثر مردم اینکارو نمیکنن.
پس اگر میخواهید مخاطب بیشتری داشته باشید حتما به علایق مخاطب ها هم اهمیت بدید.
- زرد نویسی ممنوع
متاسفانه، متاسفانه و هزاران بار متاسفانه، بسیاری از مردم به شایعات، اخبار جعلی، مطالب سطح پائین و دروغ علاقه زیادی نشون میدن.
این سلیقه و ویژگی عوام هم هست که باعث ایجاد رسانه های زرد خصوصا در فضای مجازی میشه.
متاسفانه همین آفت حتی گریبانگیر وب سایت های بزرگ کشور هم شده و خصوصا خبرگزاری ها با انتخاب تیتر های جعلی یا تحریک کننده سعی در جذب مخاطب دارند.
شما در صورتیکه برای هم سوالی مینویسید هرگز مجاز نیستید که در دام موضوعات زرد بیفتید.
ما برای گرفتن چند کلیک بیشتر، اعتبار خود را حراج نخواهیم کرد. شما هم بعنوان نویسنده اینکار را نکنید.
- مخاطب زیاد
سعی کنید موضوعاتی را انتخاب کنید که برای افراد بیشتری جذاب باشن.
مثلا ممکنه مقایسه مقاومت دو نوع بتن خاص برای برخی از افراد جامعه خیلی جذاب باشه اما واقعا این موضوع یک موضوع مناسب برای یک وب سایت که سعی در جذب مخاطب بیشتر داره نیست.
- رقابت پذیر
حتما موضوعاتی انتخاب کنید که رسانه های رسمی کمتر به اونها میپردازن.
مثلا داستان زندگی پیامبران با وجود اینکه قطعا علاقه مندانی داره، ولی رسانه های رسمی زیاد به اونها پرداختن و خیلی کم میشه کسی برای اطلاع از زندگی مثلا حضرت موسی (ع) به اینترنت مراجعه کنه و غالب مردم اینطور اطلاعات را از رسانه های رسمی و کتاب های درسی و ... دریافت میکنن.
- چالشی
موضوعات را بصورت چالشی انتخاب کنید.
مثلا اگر طرفدار فوتبال ایران هستید میتونید بجای انتخاب موضوع "تاریخچه قهرمانی های استقلال" موضوع چالشی تر "مقایسه قهرمانی های استقلال و پرسپولیس" رو انتخاب کنید تا بنوعی مخاطبان هر دو تیم را برای مشاهده مطلبتون ترغیب کنید.
- حساسیت زایی ممنوع
در عین اینکه موضوعتون خوبه که چالشی باشه اما باید مراقب باشید که وارد مسائلی که حساسیت برانگیزه نشید و برای خودتون و وب سایت دردسر ایجاد نکنید.
مثلا چه دلیلی داره که بخواهید موضوعاتی مثل بحث های قومیتی را برای نوشتن انتخاب کنید؟
- نارنجک؟
آموزش ساخت نارنجک دستی بوسیله اکریل سرنج یک موضوع آموزشی، جذاب، کاربرپسند و ... هست. اما واقعا یک رسانه و وب سایت که بدنیال بالا بردن سطح علمی و فرهنگی مردمه چنین آموزشی رو تو سایتش میذاره؟
- مطالب کافی
نظر علامه طباطبایی در مورد کوروش کبیر از همه نظر خوبه ولی شما چند خط مطلب در این مورد میتونید بنویسید؟
کل مطلبی که در این موضوع هست شاید به 200 کلمه هم نرسه و شما اگر بخواهید یک مقاله باهاش بنویسید فقط باید مطالب بی ربط به مقاله اضافه کنید.
پس موضوعاتی که از ابتدا مشخصه قابلیت تبدیل به مقاله رو ندارن انتخاب نکنید.
دو ) یافتن منبع
بعد از انتخاب موضوع، حالا نوبت مطالعه و تحقیق در مورد اون موضوعه. اما منبع مطالعه و تحقیق ما کجاهاست؟
- اینترنت
اینترنت بزرگترین و در دسترس ترین منبع برای ما خواهد بود که به لطف موتور جستجوی قدرتمندی مثه گوگل در عرض چند صدم ثانیه ما رو به همه صفحاتی که حاوی مطلب مورد نظرمون هست میرسونه.
اما دقت داشته باشید که اینترنت فقط شامل متن نیست.
شما میتونید بغیر از مطالب وب سایت ها از تصاویر، فایل های آفیس، فایل های PDF، ویدئو ها و غیره ی موجود در اینترنت نیز اطلاعات زیادی بدست بیارید که گاها بسیار مفیدتر و جدیدتر از متون وب سایت ها هستن.
- کتاب، مجله و ...
اگر کتاب یا هر رسانه چاپی ای هم در اطرافمون در مورد موضوعی که میخواهیم بنویسیم بود، خیلی میتونیم ازش کمک بگیریم.
اگر کتاب رو دوست خوب خودمون هم نمیدونیم حداقل دشمن هم ندونیمش و گاهی بهشون سر بزنیم. کتاب ها موجودات خوبین به خدا!
- تجربه و دانسته های شخصی
خیلی چیزها هست که ما خودمون شخصا یا یکی از اطرافیانمون تجربه کرده. اینجور مسائل هم میتونه تو مقالات ما منعکس بشه بشرطیکه بطور صریح اشاره کنیم که منبع این حرف تجربه شخصی خودمونه تا خواننده در جریان قرار بگیره.
مقالاتی که برای وب سایت نوشته میشه مثل مقالات علمی چاپی نیست که نیاز به ارائه رفرنس داشته باشه. بنابراین کار خیلی راحت تر هست و شما میتونید حاصل تحقیقاتتون را بنویسید بدون اینکه منبعش را ذکر کنید. البته طبیعیه که ذکر منبع باعث قابل اعتمادتر شدن نوشتتون میشه ولی بهرحال ضروری نیست.
سه ) هنر جستجو یا سرچ
خیلیا هستن که فکر میکنن سرچ کردن خیلی کار راحتیه و حتی یه بچه هم میتونه انجام بده.
اما حقیقت اینه که سرچ کردن تو گوگل هم مثه کار کردن با نرم افزار آفیس وورد هست. همه فکر میکنن خیلی کار باهاش راحته و کاملا بلدنش ولی این فقط تصور اوناست.
همونطورکه که نرم افزار آفیس وورد کلی امکانات داره که اکثر مردم بلد نیستن، جستجو تو موتورهای جستجو (گوگل) هم تکنیک ها و روش های خاص خودش رو داره.
البته ما قصد آموزش تکنیک های کار با گوگل را نداریم ولی چند نکته که در مورد جستجو باید رعایت کنید را توضیح میدم:
1 ) اگر به دنبال مطالبی در مورد "خواص خوردن گردو" هستید کلمه "گردو" را سرچ کنید و نه عبارت "خواص خوردن گردو" یا "خواص گردو".
علت این مطلب هم اینه که شما بعنوان نویسنده با یک مخاطب عادی متفاوتید. شما نیاز به همه مطالب مربوط به خواص خوردن گردو هستید که این مطالب در مقالات مختلفی با موضوع گردو در وب سایت های مختلف پراکنده است و شما بعنوان نویسنده سعی در جمع آوری و تنظیم همین اطلاعات هستید.
در صورتی که اقدام به جستجو به این روش نکنید، مقاله نهایی شما کپی کم کیفیتی از تعداد بسیار کمی از مقاله با موضوع مشابه خواهد بود و هرگز توسط ما یا هر وب سایت دیگری پذیرفته نخواهد شد.
2 ) جستجوی خودتون رو با چند کلمه متفاوت در حوزه تحقیقتون انجام بدید.
مثلا اگر نیاز به تحقیق در مورد "سگ های خونگی" دارید بهتره جستجوتون رو با اسامی نژاد های مختلف سگ هم انجام بدید.
مثلا چه بسا مقالات خوبی که در مورد نژاد "هاسکی" سگ ها نوشته شده باشه ولی تو نتایج جستجو سگ، رتبه خوبی نداشته باشه اما برای کلمه "هاسکی" در رتبه های بالا باشد.
3 ) حداقل 30 نتیجه جستجو اول (سه صفحه اول) را باید بررسی کنید و سپس اقدام به جستجو جدید بکنید. بسیاری از مقالات بهتر و جدیدتر، هنوز نتونستند تو رقابت با سایت های قدیمی تر رتبه خوبی بدست بیارن و چه بسا که نتایج صفحه دوم و سوم بهتر از نتایج صفحه اول باشد.
4 ) فقط به جستجو در گوگل اکتفا نکنید. همه سایت های قوی موتور جستجوی داخلی دارن. وب سایت هایی مثل ویکی پدیا، آپارات، دیجی کالا و ... را حتما با موتور جستجوی قدرتمند خودشون هم سرچ کنید.
چهار ) هنر مطالعه و جمع آوری مطلب
تاکید ما بر اینکه حتما باید موضوع انتخابیتون مورد علاقتون باشه برای همینه که اصلا رغبت و انگیزه ای برای خوندن مطالب داشته باشید. نه که فقط چشمی و سرسری بخواهید ازشون بگذرید.
از نتیجه جستجوی اول تا سی ام را به نوبت باز کنید و مطالب اونو بخونید. متاسفانه مشاهده میکنید که اکثر مطالب کپی شده از همدیگه هست و این هنر شماست که مطالب مفید و غیرتکراری هر صفحه را پیدا و کپی کرده و در یک فایل word مجزا پیست (paste) کنید.
در ابتدا اصلا به نوشتن فکر نکنید و فقط دقیق مطالعه کرده و اطلاعات مورد نظرتون رو جمع آوری کنید.
بعد از اینکه کار جمع آوری تموم شد، تمام مطالبی که جمع کردید را مجددا بخونید و سپس شروع کنید به نوشتن.
مطالبی که جمع کردید ماده خام نوشته های شماست. هرچه مطالب بیشتر و بهتری جمع کرده باشید کارتون برای نوشتن راحت تره و میتونید مقاله کاملتر و طولانی تری بنویسید.
پنج ) آینده نگری
شما یک نویسنده هستید، پس فقط به خواص گردو فکر نکنید. شما در مورد همین گردوی کوچیک میتونید ده تا مقاله حسابی بنویسید.
زمانیکه در مورد یک موضوع تحقیق میکنید حتما در زمینه های مختلف اطلاعات جمع کنید و سعی کنید اون اطلاعات را تحت موضوعات متنوعی استفاده کنید.
توضیح بیشتر این روش اینکه فرض کنید شما موضوع علت ریزش مو را برای نوشتن مقاله انتخاب کردید.
اگر اقدام به مطالعه در این زمینه بکنید متوجه خواهید شد که در داخل همین موضوع ریزش مو، صدها موضوع کوچکتر و فرعی تر وجود داره که هر کدومشون میتونه موضوع یک مقاله باشه.
پس از ابتدا آینده نگر باشید و مطالب رو جوری جستجو و جمع آوری و سپس طبقه بندی کنید که از یکبار جستجو مفصلتون که کلی هم ازتون وقت گرفته، مواد اولیه نوشتن چند تا مقاله در بیاد.
شش ) کلمات کلیدی
شما برای پیدا کردن مطالب مورد نظرتون تو اینترنت سرچ میکنی. درسته؟ خب موتورهای جستجو چطوری تشخیص میدن که یه متن در چه موضوعیه؟
جواب درست اینه که موتورهای جستجو با بررسی کلمات تشکیل دهنده یک متن به محتوای اون پی میبرن وگرنه اونا معنای جملات رو متوجه نمیشن و فقط میتونن کلمات رو آنالیز کنند.
ما میخواهیم متن هایی بنویسیم که علاوه بر اینکه مورد پسند و رضایت کاربر باشه، بگونه ای هم باشه که موتورهای جستجو درکش کنن و بتونن بفهمن در چه موضوعیه تا اونا رو به مخاطب ها معرفی کنند. پس وظیفه داریم که حتما چگالی کلمات مربوط به موضوعمون رو تو متن بیشتر کنیم تا با آنالیز این کلمات موتورهای جستجو رو راهنمایی کنیم.
به مثال های زیر دقت کنید:
1 ) فرض کنید متنی به این شکل در مورد سیاره زحل نوشته شده باشد: "سیاره زحل بزرگتر از سیاره زمین و کوچیکتر از سیاره نپتون هست."
تو این جمله سه بار کلمه سیاره اومده و فقط یکبار اسم زحل اومده. بنظرتون موتور جستجو این جمله را در مورد "سیاره" به حساب میاره یا "زحل"؟
البته این جمله به خودی خود اشکالی نداره ولی اگر رویه کلیه متن بهمین شکل باشه طبیعیه که اون متن در زمینه کلمه "زحل" جایگاه مناسبی پیدا نمیکنه.
2 ) فرض کنید قرار است در مورد آقای حسن حسنی، رئیس مرکز فلان، بنویسید. کلمات کلیدی را چطور انتخاب میکنید؟
فرض کنید میخواهید در مورد خیابان نلسون ماندلا تهران بنویسید. کلمات کلیدی این مقاله چیه؟
ما بعد از تحقیق در مورد یک موضوع تازه به جنبه های مختلف اون موضوع پی میبریم و اونوقته که متوجه میشیم باید کلمات کلیدیمون رو افزایش بدیم.
مثلا بعد از تحقیق در مورد رئیس مرکز فلان، متوجه میشیم ایشون ده تا سمت دیگه هم داره که ممکنه خیلی ها اون سمت ها را سرچ کنن و ما باید این رو مد نظر داشته باشیم.
تقریبا هیچ شخص ساکن تهرانی، خیابون نلسون ماندلا را به این نام نمیشناسه. عده ای اونو به نام خیابون افریقا و عده بیشتری با نام جردن می شناسن. خب اگر شما اینو ندونید قطعا در انتخاب کلمات کلیدی متن اشتباه میکنید و خیلی از مخاطبان خودتون رو از دست میدید.
3 ) جمله زیر رو ببنید:
"پرسپولیس تیمیه که همیشه در حسرت رسیدن به افتخارات استقلال بوده و همیشه استقلال بهتر از اون بوده و همیشه استقلال قهرمان بوده و استقلال خیلی خوبه و آفرین به استقلال و من طرفدار استقلام و اون تیمی که زیر ماست پرسپولیسه!"
در اینجا به ادبیات ضعیف با بررسی صحت محتوای این جمله کاری نداریم و فقط در مورد آرایش کلمات صحبت میکنیم.
اگر از شما پرسیده بشه که گوگل این جمله را بیشتر در مورد استقلال به حساب میاره یا پرسپولیس ممکنه بگید استقلال. چون کلمه استقلال 6 بار و کلمه پرسپولیس دو بار توش بکار رفته. ولی در عمل ممکنه اینطور نباشه
موقعیت قرار گیری کلمات در جملات هم خیلی مهمه. اینکه این جملات با کلمه پرسپولیس شروع و با همین کلمه تموم شد، قدرت و ارزش این کلمه رو تو جمله بالا برده و بهمین دلیل خیلی محتمله که گوگل ارزش بیشتری برای کلمه پرسپولیس قائل بشه و رتبه این جمله برای پرسپولیس حتی بهتر از استقلال بشه.
پس تو نوشتن متن هاتون دقت داشته باشید که صرفا تکرار کلمه موثر نیست و باید اون کلمه در جایگاه های مهمتر بکار بره.
مهمترین جایگاه کلمات در یک متن، اولین و آخرین کلمات پاراگراف های اول و آخر یک متن هست.
4 ) جمله مثال قبل در مورد استقلال و پرسپولیس را مجددا بخونید. اصلا به محتواش توجه نکنید و حتی به ادبیات. فقط به نحوه تکرار کلمه استقلال دقت کنید. بنظرتون طبیعیه؟
گوگل فوق العاده هوشمنده و اگر شما بصورت غیر طبیعی ای یه سری کلمات را تکرار کنید متوجه میشه و نه تنها این بنفعتون نیست بلکه ممکنه جریمتون هم بکنه و متنتون رو بی کیفیت به حساب بیاره. پس سعی نکنید بصورت غیر منطقی و تصنعی کلمات را تکرار کنید.
البته اگر بخوام صادقانه صحبت کنم، از نظر من گوگل اونقدها هم هوشمند نیست. خصوصا در مورد زبانی مثل زبان فارسی!
هفت ) افزودن عکس و ویدئو و ...
استفاده از فایل ها خصوصا تصاویر و ویدئوها، هم بصورت مستقیم و هم غیر مستقیم باعث افزایش بازدید صفحات سایت میشن.
بسیاری از وب سایت های معمولا از تصاویری که جذابیت های بی ربط به مقاله اضاقه میکنه زیاد استفاده میکنند. اما تو هم سوالی ما هرگز اینکارو نمیکنیم و کلا همونطورکه که تو طراحی وب سایت از کمترین عکس ممکن استفاده شده، تو مقالات هم بدون دلیل از عکس استفاده نمیکنیم.
بله اگر در بین این متن، تصویر زن زیبایی در حال نویسندگی وجود داشت بر جذابیت های بصری مقاله ما اضافه میکرد اما واقعا کمکی به رسوندن بهتر مطلب نمیکرد و فقط کاربر مجبور بود چند صد کیلو بایت اضافه را دانلود کنه (جالبه بدونید که در اکثر وب سایت ها، محتوای اصلی و مورد نظر شما، کمتر از 2 کیلو بایت حجم داره!)
درسته که عکس ها به متن جذابیت میدن و شاید کاربر بپسندتشون و وجودشون رو دوس داشته باشه، ولی همون عکس ها غیر مستقیم باعث آزار کاربر میشن و باعث میشن سرعت باز شدن وب سایت پائین بیاد و حجمشون زودتر تموم بشه و ...
پس نتیجه اینکه اولویت اولتون متن باشه اما اگر یک عکس یا هر نوع فایلی واقعا به بهتر شدن متن کمک میکرد حتما اونو اضافه کنید.
نویسنده ی مقاله ی "آموزش رایگان نویسندگی برای سایت ها"
این مطلب توسط علی متقی پور نوشته، و توسط تیم "هم سوالی"، ویرایش شده است.