برای عزاداری هزینه کنیم یا برای کمک به فقرا؟
در صفحه ی هزینه برای محرم و امام حسین یا فقرا، کدام؟ در مورد این موضوع که آیا بهتره هزینه های مربوط به عزاداری های محرم و هیئت های عزادارای امام حسین و نذری دادن و ... رو خرج فقرا کنیم یا نه؟ صحبت کردیم و نظرات هر دو گروه موافق و مخالف هزینه برای عزاداری را مطرح کردیم.
در این صفحه اما صرفا نظرات مردم در مورد مطالب این صفحه رو آوردیم تا ببینیم کاربران هم سوالی چه نظری دارن؟ آیا معتقدن که باید از هزینه های عزاداری و هیئت و نذری و ... کم کنیم و به فقرا کمک کنیم یا اینکه نظر دیگه ای دارن؟
شما هم میتونید بدون نیاز به ثبت نام، در این بحث مشارکت کنید.
نظرات مردم و کاربران هم سوالی در مورد هزینه های عزاداری و هیئت
سلام صحبتای ادمین کامل و صحیح بودن.
البته باید بگم شخصی ک جدا از قصد و غرض نذری میده و به اهل بیت ایمان داره بدون شک اینو در نظر داره ک پیامبر و امامان قبل از هر چیز به فقرا کمک میکردن، نمونه بارزش همون فقیری که موقع افطار در خونه امام علی رو زدن، پس شک نکنین کسی ک ایمان قلبی داره قبل از نذری دادن کمک های خودشم کرده و همین نذری ها بخش زیادیش میرسه به فقرا.
متاسفانه ما فقط نذری های پخته شده و آماده رو میبینیم اما خیلیا اونو به صورت خام بین فقرا پخش میکنن که فک میکنم نوع مناسب تری هست
بنظرم دغدغه خیلیا الان نون شبه نه ازدواج و بیماری و ...، خیلیا همون نون شبو ندارن. به نظرم نباید نذری های غذایی کم اهمیت جلوه داده بشه.
امسالم مثل سالهای قبل هزینه های زیادی تو هیئت ها و تکیه ها و مساجد جهت برپایی مراسم عزاداری، پخت غذا، خرید ظروف یک بار مصرف، مبالغ پرداختی به مداحان و ... صرف شد و میشه.
این در حالیه که الان تو کل کشور مردم نه تنها تو تامین مخارج درمان، تحصیل، اجاره خانه و ... بلکه تو تامین هزینه های مایحتاج اولیه ی زندگی همچون خرید گوشت، میوه، برنج و ... دچار مشکلن.
اولین حقوق انسانی مردم مثل ازدواج، تهیه ی مسکن و شغل مناسب در حال تبدیل شدن به آرزوهای محال برای جوون ها شده.
خلاصه که فکر کنم وضعیت بد اقتصادی کشور و مردم بیش از این نیاز به صحبت نداشته باشه.
با توجه به این مطالب بنظرم باید برگردیم به اندیشه های وارسته و واقعی حسینی.
شرایط بحرانی جامعه ما در زوایای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میطلبه که برای هر عمل و هزینه ای، تامل و تفکر ژرف تر و همه جانبه تری داشته باشیم.
سلام. این مسئله هم جدیدا مد شده. اگه کسی به فکر جوونا و وضع اقتصادی مردم هست اول به خودش یه نگاهی بکنه. ببینه آیا تو زندگی شخصیش هزینه اضافه نداشته؟ مسافرت غیر ضروری تفریح و رستوران خرید و ... حتی هزینه لباس مجلسی گرون و میکاپ های آنچنانی هزینه تشریفات مهمونی ها و عروسی ها.
آیا هیچکدوم از ما هزینه اضافه تو زندگیمون نبوده که با حذفش بشه سفره یه خونواده رو پر کرد یا عروسی یه جوون رو راه انداخت؟
سوال کننده محترم تو زندگی شما چطور؟
جدیدا مد شده به هزینه های مذهبی و سفرهای مذهبی حمله میشه. مثلا میگن هزینه مکه خرج فقرا بشه. چرا همون منتقدا نمیگن هزینه سفر آنتالیا خرج فقرا بشه؟
چرا انتظار داریم بار اقتصادی کشور رو دوش مذهبی ها بیفته؟
بقیه پس کجان ؟ مسئیولیتی ندارن؟
مثلا خانمی که ادکلن ۷۰۰ هزاری میزنه و انتقاد میکنه باید بهش گفت تو چرا از هزینه ادکلنت برای فقرا نمیذاری؟ چرا از هزینه رنگ مو و لباس برند واسه اونا کنار نمیزاری؟
چرا همه از مذهبی ها طلبکارن؟
مسئولیت انسانی رو دوش همه باید باشه نه اینکه بقیه تو استراحت باشن بار مسئولیت رو دوش یه عده کم باشه.
مثلا یه خونواده معمولی با حقوق ۲ تومن در ماه پس انداز میکنه یه شب شام میده برای امام حسین. یه خونواده دیگه مشابه همون خونواده پس اندازشو میزاره برای سفر ترکیه. ما از دسته اول طلبکاریم و با دسته دوم کار نداریم.
اصلا هر کسی حق داره هرجا دوس داره پولشو هزینه کنه.
سخن آخر
مراقب بعضی مسایل باشیم. شاید کار دشمنه که مسایل مذهبی رو در کشور ما کمرنگ کنه. بابتش هم کلی هزینه میکنه. حواسمون به اهداف دشمن باشه.
ببیند مطمئنا عزاداری برای امام حسین لازمه ولی به قول خودتون نباید افراط و تفریط کرد. می تونن مقداری رو خرج مشکلات جامعه کنن. برای مثال به جای این روضه هایی که بیشتر جنبه خودنمایی و پز داره می تونن پولشو بدن یه آدم نیازمند اونجوری ثوابشم بیشتره.
با سلام و احترام.
من خودم پر از مشکلم و هیچ نوع اطلاعات شرعی هم ندارم ولی یک چیز را می دانم برگزاری مراسم عزاداری در ایران ریشه در آیین سووشون دارد و به قبل از اسلام بر می گردد یعنی یک سنت دیرینه و ریشه دار است اما امروز جامعه پر از افراد نیازمند است اگر شما شخصا فرد نیازمند واقعی را می شناسید به او کمک کنید چرا که شاد کردن دل رنجیده خاطران می تواند ثوابی بزرگ باشد. ولی نمی توانید دیگران را از برگزاری مراسم برحذر دارید چرا که واقعا با اعتقادات عمیقشان گره خورده. فقط شنیده ام فقر از هر دری بیاید ایمان از آن در خارج می شود.
البته من می دانم که برگزاری مراسم عزاداری برای امام حسین ریشه در اعتقادات مردم دارد و مردم سخت به اعتقادات خود پایبندند.
اینکه میگویند یک بخشی از مذهب را تعطیل کنیم تا صرف کارهای خیر شود بی انصافی است.
در ضمن همین قشر مذهبی پایبند به عزاداری همان هایی هستند که بیشتر از کسانی که چندین برابرش خرج سفر های تفریحی خارج از کشور میکنن به یاد فقرا هستن .
البته باید ماهیت عزاداری را درک کرد و شور با شعور همنشین گردد. و از آن درس گرفت. درس ایستادگی، درس انسانیت . درس بخشش، مدارا، نوع دوستی و ...
و ارزش این ها بسیار بیشتر از پولی که صرف این مراسم میشود
البته مسلمان دارای جهان بینی اسلامی است و باید این تفاوت را به نمایش گذارد و آثار اجتماعی و سیاسی حج و اربعین که یکی از میوه هایش وحدت امت مسلمان است بیشتر میتواند منجر به بهبود اوضاع مسلمین شود.
در حج باید از هر چه غیر خدایی است برائت جست و با هرچه خدایی است تجدید بیعت کرد.
باید شیطان و نیمچه شیطان ها را نا امید و مایوس کرد و بر سرشان فریاد کشید که قالب تهی کنند.
باید جنایت هایشان در بین امت مسلمان بازگو گردد تا دول استعماری و نوکرانشان خواب راحتی نداشته باشند.
در آخر میگوییم بنده هم با تجملات و تشریفات در مراسم مذهبی مخالف هستم چون باعث میشود امور مادی معنویات را تحت الشعاع قرار دهد.
چرا ما مذهبی ها تمام بار مسئولیت مردم به دوش خودمان است اول ببین خودت را اصلاً خورد درس خوندی که لیاقتش را داشته باشی؟ دوما ببین کم خرج نکردی؟ بعدش مگر خرج کردن برای اهل بیت پولش به فقیران می رسد؟ بعدشم تو این ویروس کم آخوندا کمک کردند؟ اون دختری که همه چیشو خرج آرایش می کند پول ندارد بدهد این همه زیارت های رایگان و این همه کمک از طرف مذهبی ها باز هم بد است؟ فقط چون ماه مذهبی هستیم میخواهید تمام کوزه ها سر ما بشکند؟ آن موقعی که آخوندا برای کمک می آمدند میبینی تو این اوضاع ویروس کرونا خودت حاضری بروی کمک آنها؟ فقط ما به خاطر مذهبی بودن ما میخواهید ما را بدبین کنید؟
شماها با آخوند ها کم تهمت زدید آیا تو با آخوندها رفتار کردی که این حرفها را میزنی؟