لیست کامل مطالب سایت
چت آنلاین

چرا مردم تو واقعیت و فضای مجازی متفاوت هستن

یکی از کاربران "هم سوالی" شروع کننده ی گفتگویی در موضوع اینکه چرا مردم در دنیا و فضای مجازی شخصیتی متفاوت از دنیای واقعی دارن، شد.

شرح این مکالمه که توسط کاربر سوال کننده آغاز و با پاسخ هایی از تیم پاسخگوئی "هم سوالی" و مشارکت کاربران همراه بوده ر, در ادامه مشاهده میکنید.

شرح گفتگو ها

سوال کننده(اطلاعات بیشتر)

سلام.

شاید یکم سوالم مسخره باشه ولی لطف کنید جواب بدید. من خیلی ها رو دیدم که توی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی چنان خودشون رو میگیرن و انقدر سرد جواب میدن و یا مثلا تو اینستاگرام با اینکه میشناسنت فالوت نمیکنن آدم فکر میکنه اینا کین خدایا! ولی تو واقعیت که میبینیشون چنان خوش و بشی میکنن که نگو و نپرس! انقدر با این مردم خون گرم رفتار میکنن و هی عزیزم عزیزم. بنظرتون چرا اینجوریه؟

یه سوال دیگم اینکه چرا مردم توی فضای مجازی خیلی عاقل و دانا به نظر میرسن ولی تو واقعیت برعکسه؟ مثلا طرف توی اینستاگرام بحث فلسفی میکنه توی واقعیت تا جایی که ما میشناسیم به پسربازی معروفه و میره پشت در و دیوار یواشکی که خانوادش نفهمن زنگ میزنه به دوست پسرش و شارژ میگیره! کلا من چند روز این آدم رو دیدم. ندیدم مطالعه ای چیزی بکنه. البته این موضوع مربوط به چند سال پیشه!

هم سوالی(اطلاعات بیشتر)

با سلام.

مردم فقط توی فضای مجازی و واقعیت نیست که با هم متفاوتن.

مردم تو همه شرایطی متفاوت عمل میکنن.

بعد از این صفحه، مطالب صفحه چرا مردم اینقدر متفاوتند رو هم حتما ببینید

اگر عصبانی باشن یه جورن، اگر خوشحال باشن یه جورن، اگر شکست بخورن یه جورن، اگر افسرده بشن یه جورن و نهایتا اگر مجازی بشن یه جورن.

در واقع همه اینها ابعاد مختلف یک شخصیه و نمیشه از هم جداشون کرد.

البته در مورد رفتارهای مجازی افراد تا زمانیکه نسبت به اون محیط شناخت نداشته باشن نمیشه قضاوت کرد.

مثلا بعضی ها هستن کار کردن با اینترنت یا مثلا اینستاگرامی که فرمودید رو بلد نیستن. حتی اصلا فرق فالو کردن و فالو شدن رو نمیدونن.

اصولا رفتارهایی که ناشی از جهل و ندونستن هست رو چون عمدی و با نیت و آگهی نیست نمیشه به حساب شخصیت طرف گذاشت.

اما در مورد اینکه تو فضای مجازی بعضی عاقلتر بنظر میان علتش اینه که تو فضای مجازی رفتار شما غالبا پست های شماست که ممکنه از خودتون نباشه.

فرد میتونه هر جمله ای رو از هر جایی که دید و خوشش اومد روی صفحش بذاره و این ربطی به فهمیدگی خودش نداره.

شما فردا یک کتاب بخر و هر روز یه بخشیش رو پست بذار.

اینکه نشونه فهم شما نیست.

تو زندگی و دنیای واقعی و تو شرایط خاصه که آدم ها عیار خودشون رو نشون میدن.

آدمهای مجازی رو نباید قضاوت کرد. چه قضاوت خوب و چه قضاوت بد.

سوال کننده(اطلاعات بیشتر)

ممنونم از جواب خوبی که دادید!

هم سوالی(اطلاعات بیشتر)

خواهش میکنم.

شما خودتون هم فکرتون رو بنویسید.

به مرور زمان سایر کاربران هم نظرشون رو مینویسن و اینطوری بحث کاملتر میشه.

سوال کننده(اطلاعات بیشتر)

اما یک چیز عجیب که من دیدم اینه که خود این افراد به بعضی چیزها اصلا علاقه ندارند و فقط میخوان نشون بدن که علاقه دارن! برای مثال افرادی هستن که موسیقی سنتی پست میکنن و ابراز علاقه به این سبک میکنن در صورتی که توی واقعیت اگر یک آهنگ در همین سبک پخش شه بعد مدتی خسته میشن و اون رو متوقف میکنن! من اگر راجب اگزیسیتالیسم اطلاعات زیادی ندارم چطور میام از همین موضوع پیروی میکنم و میگم که بله من هستی گرا هستم؟ البته من یک جواب هم خودم دارم. اونم اینکه تمام اینها برمیگردن به دانایی! و این افراد علاقه دارن در نظر دیگران جالب و دانا به نظر برسن. حتی سبک موسیقی! این روزها بعضی سبکهای موسیقی به نظر پربار و خاص تر به نظر می رسه.

هم سوالی(اطلاعات بیشتر)

خب همه آدمها دوس دارن خیلی کاملتر و خوبتر از چیزی که هستن بنظر بیان.

یک چیز رو هم فراموش نکنید.

گاهی یک یا چند آدم خاص برای ما اینقد مهم میشن که کارهاشون رو به همه ی مردم تعمیم میدیم.

یعنی مثلا چون دو تا از آدم های مهم زندگیمون فلان اخلاق رو دارن فکر میکنیم همه اینطورین.

کلا یه چیز رو بدونید اونم اینکه همه هیچ طوری نیستن. هرکسی یه طوریه.

یعنی مردم تو هیچ حالتی نیست که کلا یکسان باشن.

فقط تو بعضی چیزها بعضی آدمها شبیهن. همین!

هادی اسدی(کاربر ویژه)

سلام

تمام افراد در شخصیتشون یه خود واقعی دارند و یک خود آرمانی

در برخورد با دیگران یک شخصیتی دارند که میخوان به دیگران نشون بدن و یک شخصیتی دارند که دیگران درک میکنن

خیلی افراد بدلیل سابقه ای که در جمع دوستان و فامیل دارن و به نوعی خود واقعیشون رو نشون دادن دیگه نمیتونن خود آرمانیشون باشن شاید من خیلی شخص جدی ای باشم و تمام دوستان و اقوامم در جریان جدی بودنم باشن اما من دلم میخواد که شوخ باشم شاید بدلیل اجبار والدین تا الان جدی بوده باشم ولی توی جمعی که همه منو جدی دیدن خیلی برام سخته که از این به بعد شوخ باشم

ولی فضای مجازی بستری فراهم میکنه که ما به راحتی با کسایی که هیچ ارتباط قبلی ای باهاشون نداشتیم ارتباط برقرار کنیم و دیگه اون پیشینه قبلی ای که توی ذهن دیگران از ما هست از بین میره در نتیجه شخص می‌تونه خود آرمانی خودش رو نشون بده شاید این خود آرمانی خیلی بد تر از واقعیشون باشه مثل مثالی که شما زدید اما بنظر من شخصیت افراد توی مجازی شخصیت اصلیشون نیست ولی شخصیتیه که دوست دارن داشته باشن

بی نام(اطلاعات بیشتر)

واقعیتش اینه ادما یه جورای مطمئن هستن که در فضای مجازی پرده ای هست که کسی از شخصیت اصلیشون پی نمی بره به خاطر همین ممکنه بی ادبانه رفتار کنن یا برعکس بعضی ها هم فکر می کنن اگه با کسی رو در رو حرف بزنن طرف ازش بدش میاد(معمولا برای ادمای خجالتی صدق می کنه)به خاطر همین می خوان خودشون رو خوب و جذاب نشون بدن که مورد توجه باشن شخصیت هر کس به زبان اوست. حضرت علی (علیه السلام)

بی نام(اطلاعات بیشتر)

نظر شخصی من راجب این موضوع اینه که نحوه برخورد تو فضای مجازی بستگی داره به فرهنگ اون جامعه و خط فکری که افراد اون جامعه ازش بیروی میکنن. مثلا در ایران شاید الان عکس های اینستاگرامی و عکس های لاکچری خیلی زیاد تو زندگی ما مربوط شدن. یعنی جزیی از زندگی ما , از نیاز های نزدیک به اصلی ما شدن. علت ها زیادن و خود این که ادم ها بخوان تو اینترنت حرفشون رو بزنن مشکلی نداره ولی اگه بخوایم طوری باشیم که هیچوقت نبودیم اون یک بیامی رو به ما میرسونه و اون اینه که شاید فرصت داشتن اون زندگی ایده ال رو نداشتیم و فضای مجازی این فرصت رو به ما میده.

سوال کننده(اطلاعات بیشتر)

ممنونم از پاسخ های خوبتون

لطفا یک گزینه را انتخاب کنید