لیست کامل مطالب سایت
چت آنلاین

مثلث برمودا، شیطانی، اسرارآمیز یا پدیده ای علمی

مثلث برمودا یا Bermuda Triangle

حتما تا کنون نام مثلث برمودا را شنیده اید. منطقه ای که سالهاست با حوادث غیر عادی و رمز آلودش، ذهن دانشمندان، محققان و البته بسیاری از عموم مردم را به خود جلب کرده است.

در این مقاله می کوشیم تا با استناد به منابع معتبر، قدمی از شایعه به سوی حقیقت مثلث برمودا برداریم و شما عزیزان را بیشتر با این موضوع اسرار آمیز آشنا کنیم.

مثلث برمودا کجاست؟

مثلث برمودا که با نام های مثلث شیطان، مثلث مرگ و دریای مرگ نیز شناخته می شود، منطقه ای در قسمت غربی اقیانوس اطلس شمالی است.

سه راس این مثلث اسرار آمیز در میامی، پورتوریکو و جزیره برمودا واقع شده اند.

مرز بندی این ناحیه که مساحت یک میلیون و سیصد هزار تا سه میلیون و نه صد هزار کیلومتر مربع را در بر میگیرد، نخستین بار توسط وینست گادیس در سال ۱۹۶۴ انجام شد.

جالب است بدانید که برمودا در واقع یک مثلث با خطوط مستقیم نیست بلکه بیشتر حالت منحنی و بیضی شکل دارد.

شروع ماجرا

با اینکه برمودا از سال ۱۸۸۰ میلادی شروع به قربانی گرفتن کرد، اما شروع جدی ماجرا به ۵ دسامبر ۱۹۴۵ بر می گردد.

پنج هواپیمای نیروی دریایی امریکا برای اجرای ماموریتی عادی، بر فراز آب های مثلث برمودا پرواز می کردند و همه چیز به خوبی پیش می رفت تا اینکه ناگهان برج مراقبت با دریافت پیام هایی عجیب به منظور کمک فوری از سوی هواپیماها روبروشد.

به همین منظور هواپیمای دیگری برای برسی اوضاع به هوا برخاست اما پس از مدتی هر شش هواپیما به طرز مشکوکی ناپدید شدند.

آخرین پیغام های ارسال شده به برج مراقبت شامل وجود وضعیتی عجیب و غیر عادی، عدم کار کردن صحیح قطب نما ها و پیدا نبودن خشکی بود. این در حالی است که خلبان هر شش هواپیما، افرادی ماهر و با تجربه بودند.

نکته بسیار عجیب دیگری که در این ماجرا وجود دارد، پیدا نشدن هیچگونه اثری از هواپیماها حتی تا چند هفته بعد بود.

برمودا تیتر روزنامه ها می شود

بعد از واقعه دسامبر ۱۹۴۵، وقوع حوادثی مشابه و عجیب، نام برمودا را بر سر زبان ها انداخت و مثلث مرگ، تبدیل به سوژه ای جذاب برای روزنامه نگاران مشتاق شد.

اولین اینها به ۱۷ سپتامبر ۱۹۵۰ باز می گردد.

در مجله ای به نام (میامی هرالد)، ون ونیکل جونز مقاله ای درباره ناپدید شدن غیر عادی کشتی ها و هواپیماهایی می نویسد که از مثلث برمودا عبور می کنند.

با افزایش آمار قربانیان مثلث شیطان و وقوع حوادثی بی سابقه در این منطقه، توجهات بیشتری به سمت این موضوع جلب می شود تا جایی که مقالات و حتی کتاب های بی شماری درباره ی علل فرضی رخ دادن این حوادث، به چاپ می رسند.

برای مثال می توان به مثلث برمودا قاتل است نوشته وینسنت گادیس اشاره کرد.

چرا برمودا مشهور شده؟

لارنس دیوید کوشچه محقق دانشگاه ایالت آریزونا امریکا از تحقیقاتی که درباره مثلث برمودا انجام داد، نتایج جالب و قابل توجهی گرفت.

بگفته وی تعداد هواپیماها و کشتی های گم شده در مثلث برمودا به هیچ وجه بیشتر از آمار مفقودین در سایر نواحی اقیانوس نیست.

پس دلیل این همه توجه به مثلث برمودا چیست و چه عاملی باعث تفاوت آن با دیگر نواحی می شود؟

پاسخ پرسش شما این است که علت شهرت مثلث شیطان به هیچ وجه تعداد قربانیان آن نیست، بلکه توصیفاتی است که مفقودین از محیط اطراف خود می کنند.

برای مثال در حادثه ی پرواز ۱۹ که در دسامبر ۱۹۴۵ رخ داد، کاپیتان هواپیما اینچنین وضعیت را توصیف می کند:

ما نمی توانیم اطراف خود را ببینیم، خشکی پیدا نیست، به نظر می رسد که رنگ آب تیره است، قطب نما درست کار نمی کند، نمی توانیم موقعیتمان را تشخیص دهیم.

دیگر حادثه عجیب و غیر طبیعی که رخ داد، مربوط به هواپیمایی است که در حال پرواز به سمت فرودگاه میامی بود.

طبق گفته برج مراقبت آنها در حال ردیابی هواپیما با استفاده از رادار مرکز کنترل بودند که ناگهان هواپیما به مدت ۱۰ دقیقه از صفحه رادار محو شده و مجددا ظاهر می گردد.

هواپیما که از مثلث برمودا گذر کرده بود، بدون وقوع هیچ حادثه ای، به زمین نشست.

نکته حیرت آور این بود که ساعت همه ی خدمه دقیقا ۱۰ دقیقه عقب بود و آنها شاهد هیچ گونه اتفاق عجیبی در بین مسیر نبودند.

فرضیه های مطرح شده در مورد مثلت برمودا

تا کنون پاسخ های احتمالی بسیاری درباره علل وقوع حوادث سحرآمیز و غیر طبیعی مثلث برمودا مطرح شده است.

این پاسخ ها و دلایل بصورت تیتر وار عبارتند از:

حال در ادامه با هر یک از این فرضیه ها بیشتر آشنا می شویم.

برمودا دروازه ای به جهان های دیگر

احتمالا تا کنون نام سیاهچاله را شنیده اید. سیاهچاله پدیده ای است که از فرو ریختن ستاره های نوترونی با چگالی زیاد (چگال) به زیر جرم خود پس از مرگشان ایجاد می شود و در واقع باعث خمیدگی فضا و ایجاد چاله ای در آن می شود.

برخی معتقدند که سیاهچاله ها دروازه ای به سوی جهانی دیگر یا سفر به زمانی دیگر هستند

از آنجا که مثلث برمودا مکانی سحر آمیز و فرا طبیعی به نظر می رسد، و اثری هم از قربانیان خود به جا نمی گذارد، عده ای بر این باورند که شاید مثلث برمودا نیز مانند سیاهچاله عمل کند.

مثلث شیطان

فرضیه دیگری که مطرح می شود، وجود نیرویی شیطانی و افسون شده در مثلث برمودا می باشد.

یکی از طرفداران این عقیده، ادگارد کایس، فیلسوف و پیشگوی قرن بیستم می باشد.

به گفته او هزاران سال پیش از کشف اشعه لیزر، بومیانی که در سواحل اقیانوس اطلس می زیستند، از نوعی کریستال به عنوان یک منبع قدرتمند انرژی استفاده می کردند.

به نظر وی، نیروی شیطانی القا شده از سوی این افراد، موجب ایجاد چنین ناحیه ای شده است.

موجودات فضایی

یکی از پر طرفدارترین نظریاتی که درباره مثلث برمودا گفته می شود، وجود موجودات فضایی در این منطقه می باشد.

ام. ک. جساپ که یک فضانورد و منجم است، در کتابی که درباره بشقاب پرنده ها نوشته، علت ناپدید شدن هواپیماها و کشتی های متعدد و همچنین وجود شرایطی غیرعادی در مثلث برمودا را، حضور موجودات فضایی در این ناحیه می داند.

او عقیده دارد که موجودات فضایی با استفاده کنترل شده از میدان الکترومغناطیسی، کشتی ها و هواپیماهای در حال گذر از مثلث برمودا را متلاشی کرده و نامرئی می کنند.

بعضی نیز اینطور فکر می کنند که موجودات فضایی این منطقه، انسان ها را برای تحقیقات بیشتر درباره آنها می دزدند.

آزمایشگاه نظامی آمریکا

بعضی ها بر این باورند که علت وجود شرایط آب و هوایی عجیب و اتفاقات رخ داده در مثلث برمودا، مربوط به آزمایشگاه نظامی آمریکا در این منطقه می شود.

آزمایشگاهی که در زیر آب قرار دارد و با فعالیتهایش موجب به وجود آمدن وضعیتی غیر عادی در ناحیه برمودا می شود.

هر چند وجود این آزمایشگاه تایید نشده و تنها یک فرضیه است اما با این حال این عقیده منطقی تر از سکونت موجودات فضایی درمثلث برمودا به نظر می رسد.

گاز متان

طبق بررسی ها و پژوهش های انجام شده در ناحیه مثلث برمودا، وجود قطعی گاز متان در این منطقه ثابت شده است. به همین علت یکی از دلایلی که پژوهشگران برای ناپدید شدن کشتی ها و هواپیماها در نظر می گیرند، وجود همین گاز است.

جریان دریایی گلف استریم (نوعی جریان آب شبیه یک رودخانه در اقیانوس اطلس) نیز که از این ناحیه می گذرد، لاشه های هواپیماها و کشتی ها را با خود می برد و اثری از آنها باقی نمی گذارد.

امواج خروشان

دیگر عقیده ای که در سال های اخیر مطرح شده و نسبت به سایر فرضیه ها اعتبار بیشتری دارد، وجود امواجی خروشان و مخرب و طوفان هایی عظیم در این ناحیه است.

گروه تحقیقاتی دانشگاه ساوت همپتون برای اثبات این فرضیه دست به آزمایش جالبی زدند. در واقع آنها برای روشن کردن قضیه، حادثه غرق شدن کشتی USS Cyclip را با شبیه سازی شرایط، بازسازی کردند.

در این آزمایش موج های عظیمی شکل داده شد که در واقعیت، تا حدود ۳۰ متر ارتفاع دارند. در اثر این موج های غول آسا، کشتی به سرعت تخریب و غرق شد.

پژوهشگران این پروژه معتقدند که مثلث برمودا محل برخورد طوفان هایی است که از چند جهت به این سمت می آیند و به همین دلیل موج های بزرگی در این ناحیه ایجاد می شود.

این موج ها آنقدر قوی و عظیم هستند که می توانند حتی بزرگترین کشتی ها را در کمتر از ۵ دقیقه غرق کنند.

بنابراین وجود شرایط آب و هوایی خاص می تواند از قوی ترین دلایل برای توضیح اتفاقاتی باشد که در برمودا رخ می دهد.

برمودا، غولی خیالی

با وجود حوادث گفته شده در مثلث برمودا، برخی از پژوهشگران با ارائه مدارکی، مدعی هستند که در دهه های اخیر، موضوع مثلث شیطان بسیار بزرگ تر از آنچه که هست نشان داده شده و بسیاری از روزنامه نگاران از آن سوء استفاده می کنند تا فروش روزنامه هایشان بالا رود.

لارنس دیوید کوشچه، پژوهشگر دانشگاه آریزونا که از مخالفان سرسخت شایعات مثلث برمودا می باشد، برای نخستین بار در سال ۱۹۷۵ در کتابش با نام اسرار مثلث برمودا برملا شد به پژوهشی دقیق با نگاهی متفاوت می پردازد.

طبق نظر کوشچه، نوشته های اغراق آمیز بسیاری در این زمینه وجود دارد.

برای مثال کشتی های زیادی که در طی مسیرشان از برمودا عبور می کردند، مفقود شده اعلام شدند، در حالیکه همان کشتی ها چند روز بعد به ساحل می رسیدند اما خبر به مقصد رسیدن آنها در هیچ روزنامه ای منتشر نشد.

وی اعتقاد دارد خیلی از افراد با این موضوع احساسی برخورد کرده و به آن زیادی شاخ و برگ می دهند.

بیشتر این افراد کسانی هستند که ناخواسته در دام خیالات خود می افتند و واقعیت را بزرگ تر از آنچه هست توصیف می کنند، اما عده ای نیز از این راه سود می برند و به فکر منافع شخصی خود هستند.

برای مثال بعضی از صاحبان کشتی های تجاری به دروغ اعلام می کنند که کشتی آنها پس از عبور از مثلث برمودا ناپدید گشته تا از این طریق بتوانند پولی از شرکت بیمه دریافت کنند. این درحالی است که کشتی آنها چند روز بعد در ساحل دیگر، با نامی جعلی، لنگر می اندازد.

رد فرضیه های مطرح شده در مورد مثلث برموردا

تا این جا فرضیه های مطرح شده درباره دلایل اتفاقات عجیب در مثلث برمودا را بررسی کردیم. حالا وقت آن است که با استفاده از مطالب گفته شده و قدرت اندیشیدن، به نتیجه ای علمی و منطقی برسیم. همان نتیجه ای که بسیاری از پژوهشگران به آن اعتقاد دارند.

  1. سیاهچاله:

    ابتدا اولین فرضیه یعنی وجود سیاهچاله یا مکانی شبیه آن را بررسی می‌کنیم:

    اولا این است که علت علمی و مورد قبولی برای چگونه به وجود آمدن سیاهچاله در این ناحیه گفته نشده است.

    ثانیا اگر واقعاً سیاهچاله ا‌ی وجود دارد، پس چرا فقط بعضی از کشتی‌هایی که از آنجا عبور می کنند به دام می‌افتند؟ قاعدتاً سیاهچاله نمی تواند گاهی فعال و گاهی غیر فعال باشد.

    بنابراین فرضیه وجود سیاهچاله، ریشه علمی ندارد و بنظر می رسد که حاصل تخیل و هیجان بعضی از افراد بوده است.

  2. موجودات فضایی:

    فرضیه دوم، مربوط به موجودات فضایی در برمودا است.

    مشکل اساسی این فرضیه این است که اصولا وجود خود موجودات فضایی اصلا اثبات نشده که بخواهیم مثلث برمودا را به آنها ارتباط بدهیم.

    ضمنا اگر هدف این موجودات فضایی از آمدن به سیاره زمین، تحقیق و بررسی درباره زندگی انسان ها بوده، پس چرا با گذشت بیش از یک قرن هنوز به سیاره خود بازنگشته اند؟ آیا این مدت برایشان کافی نبوده؟

    دیگر اشکالی که این فرضیه دارد، دیده نشدن هیچگونه آثاری از موجودات فضایی ساکن در این منطقه است.

    در این سال‌ها که برمودا مورد توجه بوده، هیچ گونه شیء عجیب که برای فضایی ها باشد یا سیگنال ‌های مربوط به آن‌ ها مشاهده نشده است.

    پس با دلایل ذکر شده می توان این فرضیه را هم رد کرده یا تقریبا غیر ممکن دانست.

  3. نیروهای شیطانی:

    سومین فرضیه، وجود نیروهای شیطانی در مثلث برمودا است.

    اگر بخواهیم از نظر علمی به بررسی این فرضیه پردازیم، همان ابتدای کار به طور کامل رد می شود زیرا از نظر علم، افسون، جادو و نیروهای نفرین شده، تخیلی بیش نیستند، چون نه دلیل قانع کننده ای برای اثبات آنها وجود دارد، و نه با منطق مطابقت دارند.

    درباره دیگر موضوعات عجیب دنیا نیز افسانه های گوناگونی را ساخته اند، اما هیچ کدام از آنها ثابت نشده است.

    پس با استفاده از علم و کمک تجربه هایی که داریم، می توانیم نتیجه بگیریم که این فرضیه نیز توسط تخیل انسان به وجود آمده و به هیچ وجه واقعیت ندارد.

  4. آزمایشگاه نظامی امریکا:

    فرضیه دیگری که مطرح شد، وجود آزمایشگاه نظامی آمریکا در برمودا است.

    در واقع همانطور که قبلاً گفته شد، هیچ مدرکی برای اثبات این موضوع وجود ندارد اما با توجه به مجاورت آمریکا با منطقه برمودا و میل زیادی که این کشور برای انجام کارهای مخفیانه و عجیب دارد، می‌توان احتمال داد که شاید این فرضیه درست باشد.

    پس نه می توانیم آن را به طور قطعی رد کنیم، و نه دلیلی برای اثبات آن داریم، بلکه فقط آن را به عنوان یک فرضیه ممکن در ذهنمان می سپاریم.

کشف راز مثلث برمودا

تا اینجای کار پاسخ های غیر منطقی و تخیلی را از سر راه برداشتیم.

حالا وقت آن است که با بررسی دو فرضیه باقی مانده و جدیدتر که توجهات زیادی را به خود جلب کرده، پرده از راز مثلث برمودا برداریم.

همانطور که خواندید یکی از آنها وجود گاز متان و دیگری طوفان‌های عظیم و امواج خروشان است.

در حقیقت این دو فرضیه مکمل یکدیگرند و در کنار هم می توانند کلید حل معما را بسازند.

وجود گاز متان در آب های مثلث برمودا، می تواند توجیه خوبی برای غرق شدن سریع کشتی‌ها و فرو رفتن آنها در اعماق آب باشد. همچنین این گاز می‌تواند سبب تغییر در رنگ آب نیز شود. موردی که خیلی از مفقودین آن را گزارش کرده‌اند.

از آنجایی که وجود گاز متان در مثلث برمودا ثابت شده است، پس می‌توانیم این فرضیه را درست و صحیح بدانیم.

فرضیه مکمل وجود گاز متان، طوفان هایی است که از سه جهت به ناحیه برمودا هجوم می‌آورند.

این طوفان ها باعث به وجود آمدن امواجی عظیم و خروشان می‌شوند. امواج ایجاد شده ارتفاع زیادی دارند به طوری که به راحتی می‌توانند کشتی‌ها را غرق کنند. این فرضیه نیز مورد آزمایش قرار گرفته و پژوهشگران آن را تایید کرده‌اند.

البته جریان دریایی گلف استریم را هم نباید فراموش کرد که در جابجایی و ناپدید شدن لاشه کشتی ها و هواپیماها نقش فراوانی دارد.

اکنون که تکه های پازل به درستی کنار هم قرار گرفتند، می توانیم علت اتفاقات عجیب مثلث برمودا را در چند جمله با قاطعیت بیان کنیم.

مثلث برمودا ناحیه ای با شرایط آب و هوایی ویژه و خاص می باشد که علت آن نیز وجود گاز متان و طوفان های عظیم است.

همین دو مورد باعث ایجاد شرایطی عجیب و اسرارآمیز می‌شوند. شرایطی که در نقاط دیگر دنیا وجود ندارد، پس موجب خاص شدن این ناحیه می شود.

البته شرایط جوی برمودا همیشه به این شکل نیست و بعضی مواقع هوا صاف و عادی می باشد، درست مانند دریاها و اقیانوس های دیگر دنیا. همین مسئله باعث می‌شود که فقط کشتی ‌ها و هواپیماهایی که در شرایط طوفانی از برمودا می گذرند آسیب دیده و ناپدید شوند، نه همه ی آنها.

پایان پرونده ی مثلث برمودا

همانطور که خواندید، بعد از تحقیقات فراوان و کش و قوس های زیاد، راز معروف ترین مثلث جهان کشف شد. مثلثی که خیلی ها آن را نفرین شده و جادویی می دانستند، اما علم با مرور زمان توانست ثابت کند که هر مسئله ای قابل حل و دارای جوابی منطقی می باشد.

نویسنده ی مقاله ی "داستان مثلث برمودا، از حوادث عجیب تا شایعات و واقعیت"

این مطلب توسط محمد حسین طالش پور نوشته، و توسط تیم "هم سوالی"، ویرایش شده است.

لطفا یک گزینه را انتخاب کنید